Och så lite om mig …

När kreativiteten får utrymme då mår jag som bäst.
Tecknat och målat har jag gjort sedan barnsben men i takt med att jag klev in i vuxenlivet fick den sortens skapande allt mindre utrymme. I mitt yrke som grafisk formgivare och illustratör fick jag utlopp för en del av min kreativitet. Men att gå in skapandeprocessen på det sätt som jag nu gör i mitt abstrakta måleri blev något annat.

Jag är född och uppvuxen i Piteå där jag driver företaget Mawix Art sedan 2007. Inriktningen var till en början grafisk form och illustration men det egna fria skapandet har med tiden fått allt större utrymme.

Som den detaljnörd jag är så har jag lätt för att grotta ner mig i millimeterprecision. Det är något rofyllt i det samtidigt som det också har begränsat mig. Jag har burit på en längtan efter något mer, likt lågmäld bakgrundsmusik som bara väntar på att få växa sig stark och våga ta plats.

Det var först när jag kom i kontakt med *Vedic Art och dess visdom om både livet och konsten som bitarna föll på plats. Det blev tydligt hur mina egna tankar om rätt och fel, bra och dåligt hämmat mig. Insikten att jag faktiskt kunde gå bortom det, släppa kontrollen och istället skapa med känslan som drivkraft och vägvisare, det blev en dörröppnare. En känsla av frihet och sinnesro infann sig som har påverkat hela mitt sätt att se på mig själv, på min omvärld och på livet. Hinder blev till möjligheter när jag vågade lyssna inåt och ha tillit till skaparkraften inom mig. Min vision är att kunna förmedla mina insikter i min konst, på mina kurser och i möten med människor.

60 kilo villkorslös kärlek

Jag ska också be att få presentera Bella, min älskade grand danouis, min själsfrände och trogna följeslagare. Bella flyttade till mig som 2-åring. Hon kom från Ronneby till Piteå i december 2012. Tillsammans har vi vandrat 100-tals mil, hängt på fotbollsläktare i ur och skur, tillbringat timmar i ateljén, bilat genom Sverige, sovit skavfötters i bil, bott på hotell och gått Vedic Art-kurser tillsammans. Sånt som man gör med sin bästis, ni vet.
I hennes obekymrade värld finns ingen stress eller oro. Hon är som balsam för själen med sin vänliga utstrålning och sitt lugn. Ett lugn som smittar av sig och som till och med kan få hundrädda att slappna av, trots hennes respektingivande kroppshydda och den kraft hon besitter. Det är mycket hund att tycka om – 60 kilo villkorslös kärlek!

"My windows aren't dirty … that's my dog's nose art"