Vad är Vedic Art?

Vedic Art® är en modern svensk metod för konstnärlig och personlig utveckling. Genom enkla övningar väcker vi upp skaparkraften inom oss. Vedic Art handlar om livet, om att leva här i detta nu, att få vara sig själv precis som man är och att följa sitt eget flöde i stunden. Här får alla uttrycka det de vill i sin egen takt utan att bli bedömda eller värderade. Fokus ligger på processen och flödet mer än själva resultatet på målarduken. Att skapa är naturligt och alla kan måla.

Vedic Art® är inte en konstform utan en metod som grundades av konstnären Curt Källman. Curt var traditionellt utbildad på Konstakademien, men gick sedan sin egen väg och skapade en konstutbildning som bygger både på den traditionella utbildningen och på den indiska vedafilosofin.

Vedafilosofin är i grunden en uråldrig visdom som menar att all kunskap redan finns i oss, precis som i ett frö som "vet" hur det ska bli en blomma. När naturen får sköta sitt i fred blir allting perfekt, det råder balans. Det är samma sak med oss människor, vi måste bara hitta tillbaka till kärnan i oss själva. En stark närvaro i nuet bortom tid och rum och intellektets begränsningar.